Krevety s paprikami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 236 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 6 g
- Sodík 98 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 118.1 mg
- Draslík 470.6 mg
- Vláknina 15147 mg
- Vitamín A 15147 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 90.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jarní cibulky seřízneme na obou koncích a nakrájíme nadrobno. Papriky rozpůlíme a nakrájíme na nudličky.
-
2
V předehřáté pánvi rozehřejeme arašídový olej. Přidáme jarní cibulky, česnek, zázvor a papriky a za stálého míchání opékáme 4 minuty.
-
3
Přidáme lusky hrášku a krevety a opékáme další 4 minuty, dokud krevety nezmění barvu. Nakonec přimícháme čínské rýžové víno, pokrm rozdělíme na talíře a podáváme.