Pečené mušle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 314 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 16 g
- Sodík 1203 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 70 mg
- Draslík 891.3 mg
- Vláknina 1405 mg
- Vitamín A 1405 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.8 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mušle omyjeme a dáme je na několik hodin do mísy plné osolené studené vody. Oloupeme 1 stroužek česneku a pokrájíme na plátečky. Jemně nasekáme petrželku.
-
2
V misce smícháme citronovou šťávu se špetkou soli a čerstvě mletého pepře, přilijeme olej, přidáme nasekanou petrželku, pokrájený česnek a vidličkou vymícháme hladkou zálivku.
-
3
Scedíme mušle, nasypeme je do velké pánve a na středním plameni pod pokličkou za občasného zatřesení pánví necháme otevřít. Stáhneme pánev z ohně, vyloupeme korýše ze skořápek, odstraníme z nich tmavou část a zbytek dáme do mísy. Skořápky a neotevřené mušle vyhodíme.
-
4
Přelijeme vyloupané korýše připravenou zálivkou, promícháme je a necháme za občasného zamíchání 20-30 minut odpočinout. Rozpálíme nad plamenem pánev s nepřilnavým dnem a postupně v ní opečeme korýše scezené z marinády. Vložíme je na servírovací mísu a ihned podáváme, posypané nasekanou petrželkou.