Guazzetto z garnátů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 50 g Mrkev kořen
  • 100 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Bazalka
  • 200 g Fazole černé
  • 600 g Garnát obecný
  • 40 ml Olej olivový
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 515 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1430 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 309 mg
  • Draslík 1122.3 mg
  • Vláknina 17713.2 mg
  • Vitamín A 17713.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole dáme na 12 hodin bobtnat do mísy plné studené vody. Mrkve, oškrábeme ji, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupeme cibuli, omyjeme ji a pokrájíme. Do velké pánve dáme pokrájenou mrkev, pokrájenou cibuli, fazole, bobkový list, přilijeme tolik vody, aby zakrývala fazole a na mírném plameni vaříme fazole, 1 hodinu. Osolíme je teprve na konci vaření.

  • 2

    Mezitím ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek, dáme okapat do cedníku, pak je pokrájíme na kostičky. Oloupeme stroužek česneku, mírně podrtíme. Omyjeme bazalku a jemně pokrájíme. Vyloupeme garnáty, odstraníme z nich černé střívko a omyjeme je.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej, osmažíme na něm stroužek česneku, vyhodíme ho a přidáme garnáty. Smažíme je za občasného zamíchání na prudším plameni 2 minuty. Přilijeme bílé víno, necháme ho vyvařit, pak přisypeme scezené fazole, asi 2 minuty je podusíme a přidáme kostičky rajčat a bazalku. Vše promícháme, stáhneme pánev z ohně a hotový pokrm podáváme na stůl horký nebo vlažný.

Komentáře k receptu