Minestra s mušlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 398 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 10 g
- Sodík 1526 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 70 mg
- Draslík 1154.2 mg
- Vláknina 3055 mg
- Vitamín A 3055 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.9 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek, pak je hrubě nasekáme. Omyjeme petrželku a nasekáme. Oloupeme stroužek česneku a lehce podrtíme.
-
2
Scedíme mušličky, vhodíme je do pánve, přilijeme lžíci oleje, polovinu bílého vína a na středním plameni je za občasného zatřesení pánví necháme pod pokličkou otevřít. Stáhneme pánev z ohně, vyloupeme měkkýše ze skořápek a dáme je do mísy. Vyhodíme skořápky a mušličky, které se neotevřely, jemně scedíme tekutinu z jejich vaření a uschováme si ji.
-
3
Do pánve nalijeme zbývající olej, přidáme trochu petrželky, osmažíme stroužek česneku a vyhodíme ho. Přilijeme zbývající víno, necháme ho vyvařit. Přilijeme tekutinu z vaření mušliček a rybí vývar, přidáme rajčata, vaříme vše 6-7 minut.
-
4
Mezitím uvedeme v hrnci do varu patřičné množství vody, osolíme ji, dáme do ní vařit těstoviny. Scedíme a dáme je do polévky. Pak přidáme vyloupané měkkýše a minutu je prohříváme. Polévku dosolíme, posypeme zbývající nasekanou petrželkou a podáváme.