Garnát s rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1124 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 32 g
- Sodík 4492 mg
- Bílkoviny 151 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 1059.1 mg
- Draslík 1627.3 mg
- Vláknina 9102.5 mg
- Vitamín A 9102.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme garnáty, vhodíme do hrnce, zalijeme osolenou vařící vodou, přidáme oloupané a na poloviny překrojené cibulky a celer. Necháme několik minut povařit, vyjmeme a vodu uschováme. Oloupeme ocásky garnátů, odstraníme černé střívko a dáme stranou.
-
2
V hmoždíři utlučeme hlavy garnátů. V pánvi rozehřejeme máslo, osmažíme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme spařená a oloupaná rajčata. Za 2 minuty přidáme v hmoždíři rozetřené garnáty. Vše 5 minut podusíme, přilijeme rybí vývar a půl hodiny povaříme. V pánvi rozehřejeme máslo, 2 minuty smažíme ocásky garnátů, přidáme propasírovaná rajčata, sůl a pepř.
-
3
Oloupeme a nasekáme zbývající cibuli a osmažíme. Přisypeme rýži a smažíme. Zalijeme bílým vínem, marsalou a přiléváme scezený vývar. Stáhneme rýži z ohně, vmícháme zbývající máslo a nastrouhaný sýr. Rýži podáváme na omáčce z garnátů, posypané nasekanou petrželkou.