Ravioli s garnáty a hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Hrášek
  • 5 g Sůl
  • 200 g Garnát obecný
  • 200 g Rajčata
  • 20 g Šalotka
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 ml Olej olivový
  • 8 ks Bazalka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 527 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 841 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 225.7 mg
  • Draslík 537.6 mg
  • Vláknina 13302.5 mg
  • Vitamín A 13302.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme ravioli. Na vál prosijeme mouku, uprostřed uděláme důlek, vyklepneme vajíčka a vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme odpočinout. V osolené vodě vaříme hrášek, dokud nebude měkký. Scedíme, protlačíme sítem, osolíme, opepříme, promícháme se lžící oleje.

  • 2

    Těsto válečkem rozválíme na tenký plát o tloušťce 1 mm a rozkrájíme na pruhy široké 10 cm. Doprostřed každého pruhu dáváme cca 5 cm od sebe malé kopečky ochuceného hrášku. Kolečkem vykrájíme 5 cm dlouhé ravioli. Těsto přeložíme přes náplň a prstem přitiskneme okraje k sobě.

  • 3

    Připravíme omáčku. Oloupeme a nasekáme šalotku. Oloupeme ocásky garnátů, odstraníme černé střívko. V pánvi rozehřejeme olej, osmažíme šalotku, přidáme oloupané ocásky garnátů a hrášek, přilijeme víno a necháme vyvařit. Osolíme a opepříme. Přidáme rajčata a natrhané lístky bazalky, vše 10 minut podusíme. V mírně osolené vařící vodě uvaříme ravioli a promícháme s připravenou omáčkou. Hotový pokrm podáváme horký.

Komentáře k receptu