Ravioli s garnáty a hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 527 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 20 g
- Sodík 841 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 225.7 mg
- Draslík 537.6 mg
- Vláknina 13302.5 mg
- Vitamín A 13302.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme ravioli. Na vál prosijeme mouku, uprostřed uděláme důlek, vyklepneme vajíčka a vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme odpočinout. V osolené vodě vaříme hrášek, dokud nebude měkký. Scedíme, protlačíme sítem, osolíme, opepříme, promícháme se lžící oleje.
-
2
Těsto válečkem rozválíme na tenký plát o tloušťce 1 mm a rozkrájíme na pruhy široké 10 cm. Doprostřed každého pruhu dáváme cca 5 cm od sebe malé kopečky ochuceného hrášku. Kolečkem vykrájíme 5 cm dlouhé ravioli. Těsto přeložíme přes náplň a prstem přitiskneme okraje k sobě.
-
3
Připravíme omáčku. Oloupeme a nasekáme šalotku. Oloupeme ocásky garnátů, odstraníme černé střívko. V pánvi rozehřejeme olej, osmažíme šalotku, přidáme oloupané ocásky garnátů a hrášek, přilijeme víno a necháme vyvařit. Osolíme a opepříme. Přidáme rajčata a natrhané lístky bazalky, vše 10 minut podusíme. V mírně osolené vařící vodě uvaříme ravioli a promícháme s připravenou omáčkou. Hotový pokrm podáváme horký.