Cannelloni s kapustou a mušličkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 533 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 23 g
- Sodík 670 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1208.4 mg
- Vláknina 10805 mg
- Vitamín A 10805 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 276.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 45 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapustu nakrájíme na nudličky a 2 minuty povaříme ve vodě okyselené bílým vinným octem, scedíme a dáme stranou.
-
2
Spaříme rajčata a pokrájíme na kostičky. Oloupeme česnek a rozdrtíme. Petrželku nasekáme. Do pánve nalijeme 2 lžíce oleje a nudličky kapusty smažíme. Přilijeme bílé víno a necháme vyvařit.
-
3
Přilijeme vývar a 25-30 minut dusíme. Uvaříme cannelloni. Mušle dáme do pánve, přidáme stroužek česneku, petrželku, lžíci oleje a necháme pod pokličkou otevřít. Scedíme. Neotevřené mušle vyhodíme a otevřené vyloupeme je ze skořápek a dáme do mísy. Tekutinu, v níž se vařily mušličky, přecedíme a dáme stranou. Vyloupané mušle přidáme ke kapustě (třetinu odložíme) a chvíli je prohříváme.
-
4
Naplníme cannelloni směsí kapusty a vyloupaných mušliček a naskládáme do zapékací mísy. Povrch zakapeme olejem a v předehřáté troubě na 180 °C zapékáme 10-15 minut. Do pánve vylijeme zbývající olej a osmažíme zbylý oloupaný a podrcený česnek. Přidáme mušličky, tekutinu z jejich vaření a kostičky rajčat a vše 2 minuty dusíme. Přidáme nasekanou petrželku.
-
5
Horké cannelloni podáváme s horkou omáčkou.