Cannelloni s kapustou a mušličkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kapusta hlávková
  • 60 g Petržel - nať
  • 5 g Sůl
  • 120 ml Ocet vinný
  • 100 ml Vývar rybí
  • 100 ml Víno bílé
  • 80 ml Olej olivový
  • 3 ks Rajčata
  • 8 ks Canneloni
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 kg Mušle srdcovky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 533 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 670 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1208.4 mg
  • Vláknina 10805 mg
  • Vitamín A 10805 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 276.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 45 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapustu nakrájíme na nudličky a 2 minuty povaříme ve vodě okyselené bílým vinným octem, scedíme a dáme stranou.

  • 2

    Spaříme rajčata a pokrájíme na kostičky. Oloupeme česnek a rozdrtíme. Petrželku nasekáme. Do pánve nalijeme 2 lžíce oleje a nudličky kapusty smažíme. Přilijeme bílé víno a necháme vyvařit.

  • 3

    Přilijeme vývar a 25-30 minut dusíme. Uvaříme cannelloni. Mušle dáme do pánve, přidáme stroužek česneku, petrželku, lžíci oleje a necháme pod pokličkou otevřít. Scedíme. Neotevřené mušle vyhodíme a otevřené vyloupeme je ze skořápek a dáme do mísy. Tekutinu, v níž se vařily mušličky, přecedíme a dáme stranou. Vyloupané mušle přidáme ke kapustě (třetinu odložíme) a chvíli je prohříváme.

  • 4

    Naplníme cannelloni směsí kapusty a vyloupaných mušliček a naskládáme do zapékací mísy. Povrch zakapeme olejem a v předehřáté troubě na 180 °C zapékáme 10-15 minut. Do pánve vylijeme zbývající olej a osmažíme zbylý oloupaný a podrcený česnek. Přidáme mušličky, tekutinu z jejich vaření a kostičky rajčat a vše 2 minuty dusíme. Přidáme nasekanou petrželku.

  • 5

    Horké cannelloni podáváme s horkou omáčkou.

Komentáře k receptu