Penne po sicilsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Těstoviny Penne
  • 200 g Sardelové řezy
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 100 g Bazalka
  • 400 g Mušle slávky
  • 20 g Oříšky piniové
  • 5 g Sůl
  • 30 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 100 ml Olej olivový
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 803 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 2646 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 70.5 mg
  • Draslík 716.5 mg
  • Vláknina 1885 mg
  • Vitamín A 1885 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.9 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mušle vsypeme do pánve s polovinou stroužku oloupaného česneku a necháme pod pokličkou otevřít. Stáhneme, vyloupeme mušle ze skořápek. Skořápky a neotevřené mušle vyhodíme.

  • 2

    Sardelky rozkrojíme na několik kousků. V nepřilnavé pánvi krátce opražíme piniová semínka. Polovinu piniových semínek jemně nasekáme se zbývajícím stroužkem česneku. Jemně nasekáme lístky bazalky. Přidáme špetku soli a sýr pecorino (sýr ovčí tvrdý) a dobře promícháme. Postupně za stálého míchání přiléváme olivový olej a vymícháme hladkou směs.

  • 3

    V pánvi osmažíme na troše oleje kousky sardelek po obou stranách dozlatova, osolíme je a opepříme. Přidáme vyloupané mušle a vše promícháme. Mezitím uvaříme těstoviny. Promícháme s připravenou omáčkou, ve které jsme předtím rozmíchali 3-4 lžíce tekutiny z vaření mušlí, a přidáme horké sardelky a vyloupané mušle.

  • 4

    Hotový pokrm posypeme zbývajícími piniovými semínky. Podáváme horké.

Komentáře k receptu