Penne po sicilsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 803 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 39 g
- Sodík 2646 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 70.5 mg
- Draslík 716.5 mg
- Vláknina 1885 mg
- Vitamín A 1885 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.9 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mušle vsypeme do pánve s polovinou stroužku oloupaného česneku a necháme pod pokličkou otevřít. Stáhneme, vyloupeme mušle ze skořápek. Skořápky a neotevřené mušle vyhodíme.
-
2
Sardelky rozkrojíme na několik kousků. V nepřilnavé pánvi krátce opražíme piniová semínka. Polovinu piniových semínek jemně nasekáme se zbývajícím stroužkem česneku. Jemně nasekáme lístky bazalky. Přidáme špetku soli a sýr pecorino (sýr ovčí tvrdý) a dobře promícháme. Postupně za stálého míchání přiléváme olivový olej a vymícháme hladkou směs.
-
3
V pánvi osmažíme na troše oleje kousky sardelek po obou stranách dozlatova, osolíme je a opepříme. Přidáme vyloupané mušle a vše promícháme. Mezitím uvaříme těstoviny. Promícháme s připravenou omáčkou, ve které jsme předtím rozmíchali 3-4 lžíce tekutiny z vaření mušlí, a přidáme horké sardelky a vyloupané mušle.
-
4
Hotový pokrm posypeme zbývajícími piniovými semínky. Podáváme horké.