Capellini s hřebenatkami a cuketami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 647 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 29 g
- Sodík 689 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 24.8 mg
- Draslík 828.3 mg
- Vláknina 15462.5 mg
- Vitamín A 15462.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cuketu nakrájíme na tenká kolečka. Oloupeme cibuli a šalotku, omyjeme a nasekáme. V hrnci s vařící vodou spaříme rajčata a pokrájíme na kostičky.
-
2
Ostřím nože otevřeme hřebenatky, vyřízneme bílou i oranžovou část. Omyjeme pod tekoucí studenou vodou, scedíme, osušíme a bílé části překrojíme na poloviny.
-
3
Bazalku a petrželku opereme. Lístky bazalky natrháme na kousky a petrželku nasekáme. Do pánve nalijeme olej a hřebenatky smažíme 2-3 minuty. Osolíme, opepříme. Vyjmeme stranou. Do téže pánve dáme nasekanou cibuli a šalotku. Osmažíme. Přidáme kolečka cuket a po obou stranách je osmažíme dozlatova.
-
4
Přidáme kostičky rajčat, osolíme, opepříme a 5 minut dusíme. Přidáme hřebenatky, promícháme a necháme prohřát. Uvaříme těstoviny. Až budou al dente, scedíme, posypeme nasekanou petrželkou a natrhanou bazalkou a smícháme s omáčkou a podáváme.