Capellini s hřebenatkami a cuketami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rajčata
  • 150 g Cuketa
  • 60 g Petržel - nať
  • 100 g Olej olivový
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 30 g Bazalka
  • 300 g Hřebenatka
  • 350 g Těstoviny Capellini
  • 100 ml Víno červené
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Šalotka
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 647 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 689 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 24.8 mg
  • Draslík 828.3 mg
  • Vláknina 15462.5 mg
  • Vitamín A 15462.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cuketu nakrájíme na tenká kolečka. Oloupeme cibuli a šalotku, omyjeme a nasekáme. V hrnci s vařící vodou spaříme rajčata a pokrájíme na kostičky.

  • 2

    Ostřím nože otevřeme hřebenatky, vyřízneme bílou i oranžovou část. Omyjeme pod tekoucí studenou vodou, scedíme, osušíme a bílé části překrojíme na poloviny.

  • 3

    Bazalku a petrželku opereme. Lístky bazalky natrháme na kousky a petrželku nasekáme. Do pánve nalijeme olej a hřebenatky smažíme 2-3 minuty. Osolíme, opepříme. Vyjmeme stranou. Do téže pánve dáme nasekanou cibuli a šalotku. Osmažíme. Přidáme kolečka cuket a po obou stranách je osmažíme dozlatova.

  • 4

    Přidáme kostičky rajčat, osolíme, opepříme a 5 minut dusíme. Přidáme hřebenatky, promícháme a necháme prohřát. Uvaříme těstoviny. Až budou al dente, scedíme, posypeme nasekanou petrželkou a natrhanou bazalkou a smícháme s omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu