Mořský ďas s humrovou omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 75 g Humr
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 800 g Mořský ďas
  • 1 g Sůl
  • 1 g Paprika mletá sladká
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 12 ml Citronová šťáva
  • 250 ml Houbový vývar
  • 500 ml Bešamel
  • 250 ml Vývar rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 422 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1065 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 85.6 mg
  • Draslík 1116.2 mg
  • Vláknina 976 mg
  • Vitamín A 976 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Humra uvaříme ve vodě, rybí i houbový vývar promícháme v kastrolu a přivedeme k varu. Následně vaříme tak dlouho, dokud se polovina nevypaří, vzniklou tekutinu zahustíme bešamelem a chvíli povaříme. nakonec přelijeme přes síto, aby omáčka byla hladká. Nyní uvařené humří maso rozmixujeme do hladka a promícháme s omáčkou. Nakonec v omáčce necháme rozpustit máslo a promícháme s na kostičky nakrájenou paprikou, vše podle chuti osolíme, opepříme.

  • 2

    Naporcovaného mořského ďasa osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, na rozpuštěném másle orestujeme z každé strany 5 minut.

Komentáře k receptu