Mořský ďas s humrovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 422 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1065 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 85.6 mg
- Draslík 1116.2 mg
- Vláknina 976 mg
- Vitamín A 976 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Humra uvaříme ve vodě, rybí i houbový vývar promícháme v kastrolu a přivedeme k varu. Následně vaříme tak dlouho, dokud se polovina nevypaří, vzniklou tekutinu zahustíme bešamelem a chvíli povaříme. nakonec přelijeme přes síto, aby omáčka byla hladká. Nyní uvařené humří maso rozmixujeme do hladka a promícháme s omáčkou. Nakonec v omáčce necháme rozpustit máslo a promícháme s na kostičky nakrájenou paprikou, vše podle chuti osolíme, opepříme.
-
2
Naporcovaného mořského ďasa osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, na rozpuštěném másle orestujeme z každé strany 5 minut.