Gramigna se zeleninou a škeblemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Těstoviny gramigna
  • 200 g Cuketa
  • 200 g Rajčata
  • 50 g Celer řapíkatý
  • 60 g Petržel - nať
  • 800 g Mušle slávky
  • 20 g Fenykl obecný
  • 200 g Mrkev kořen
  • 5 g Pepř černý celý
  • 5 g Sůl
  • 100 ml Víno bílé
  • 75 ml Olej olivový
  • 1 ks Pórek
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 791 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1132 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 91 g
  • Cholesterol 56 mg
  • Draslík 1324.6 mg
  • Vláknina 14715 mg
  • Vitamín A 14715 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 71.7 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukety, celer a mrkev očistíme. Pórek pokrájíme na kolečka. Mrkev a celer povaříme 1 minutu v osolené vařící vodě. Spaříme a pokrájíme na proužky.

  • 2

    Oloupeme stroužky česneku rozdrtíme. Petrželku nasekáme a fenykl natrháme na kousky. Oškrábeme slávky, omyjeme pod tekoucí studenou vodou, scedíme a dáme do pánve. Přidáme česnek, nasekanou petrželku, bílé víno, 2 lžíce oleje a při střední teplotě za občasného potřesení pánví necháme pod pokličkou otevřít. Stáhneme pánev ze sporáku, vyloupeme slávky ze skořápek a dáme do mísy. Vyhodíme skořápky a slávky, které se neotevřely, tekutinu z jejich vaření jemně scedíme a uschováme.

  • 3

    Nalijeme do pánve olej a osmažíme kolečka pórku. Přidáme kolečka cuket a vše smažíme, přidáme kolečka mrkve a pokrájený celer, sůl a pepř. Dusíme 6-8 minut. Přidáme vyloupané slávky, proužky rajčat, několik lžic tekutiny z vaření slávek a další minutu povaříme.

  • 4

    Těstoviny uvaříme a promícháme s připravenou omáčkou. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou a fenyklem. Podáváme horký.

Komentáře k receptu