Slávky na kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Pepř černý celý
  • 350 g Těstoviny Fusilli
  • 50 g Celer řapíkatý
  • 60 g Petržel - nať
  • 30 g Kari koření
  • 5 g Sůl
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 100 ml Víno bílé
  • 70 ml Olej olivový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Jablka
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 1 kg Mušle slávky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 841 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 1261 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 92 g
  • Cholesterol 80 mg
  • Draslík 1199.1 mg
  • Vláknina 18137.5 mg
  • Vitamín A 18137.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.9 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme česnek a cibuli, oškrábeme mrkev a očistíme celer. Všechnu zeleninu omyjeme, cibuli nasekáme, celer pokrájíme, mrkev nakrájíme na kolečka a stroužky česneku rozdrtíme. Oloupeme jablko a pokrájíme na kostičky.

  • 2

    Oškrábeme slávky, omyjeme a dáme do pánve. Přidáme stroužek česneku, lžíci oleje, petrželku, víno a při střední teplotě za občasného potřesení pánví necháme otevřít.

  • 3

    Pánev stáhneme ze sporáku, vyloupeme slávky ze skořápek a dáme do mísy. Skořápky a slávky, které se neotevřely, vyhodíme. Tekutinu, v níž se vařily, přecedíme přes sítko a uschováme.

  • 4

    Do pánve nalijeme zbývající olej, rozehřejeme a osmažíme nasekanou cibuli, pokrájenou mrkev a celer, stroužek česneku a na kostičky pokrájené jablko.

  • 5

    Přidáme kari, sůl, pepř a vše promícháme. Přilijeme 1 dl uschované tekutiny z vaření slávek a povaříme. Protlačíme směs sítem do pánve, přilijeme smetanu a necháme zčásti vyvařit. Přidáme vyloupané slávky a prohřejeme. Uvaříme těstoviny v dostatečném množství osolené vody a smícháme s připravenou omáčkou na kari. Posypeme petrželkou, promícháme a pokrm podáváme horký.

Komentáře k receptu