Stortelli s plody moře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 760 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1748 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 77 g
- Cholesterol 210 mg
- Draslík 809.2 mg
- Vláknina 11177.5 mg
- Vitamín A 11177.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.2 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek a nahrubo nasekáme. Oloupeme stroužky česneku a lehce podrtíme. Petrželku a bazalku nasekáme. Cukety pokrájíme na kolečka.
-
2
Mušle dáme do pánve, přidáme 1 lžíci oleje, 1 stroužek česneku, trochu nasekané petrželky, bílé víno a při střední teplotě je necháme pod pokličkou. Stáhneme pánev ze sporáku, mušličky vyloupeme ze skořápek. Vyhodíme skořápky a mušle, které se neotevřely. Tekutinu, v níž se vařily, přecedíme.
-
3
Do pánve nalijeme 3 lžíce oleje a lehce osmažíme zbývající stroužek česneku. Přidáme kolečka cuket, 2-3 minuty je smažíme, přidáme po špetce soli a mletého pepře a necháme vše při střední teplotě ještě 3-4 minuty dusit.
-
4
Do pánve nalijeme zbývající olej a prudce na něm 2-3 minuty smažíme krevety. Přidáme kolečka cuket a mušličky, které jsme si odložili stranou, trochu tekutiny z vaření, rajčata, špetku soli a všechno ještě 2-3 minuty podusíme.
-
5
Mezitím uvaříme těstoviny, scedíme je, promícháme s omáčkou a posypeme nasekanou petrželkou a bazalkou a horké podáváme.