Fettucine s krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 350 g Těstoviny Fettuccine
  • 350 g Krevety tygří - loupané
  • 400 g Rajčata
  • 20 g Majoránka
  • 30 g Tymián čerstvý
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 50 g Bazalka
  • 50 ml Olej olivový
  • 1 ks Šalvěj čerstvá
  • 1 ks Bobkový list
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 557 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 562 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 91.9 mg
  • Draslík 458.6 mg
  • Vláknina 15779.8 mg
  • Vitamín A 15779.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme ve vařící vodě, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek, nahrubo nasekáme. Oloupeme ocásky krevet, odstraníme z nich černé střívko, omyjeme a osušíme. Opereme bazalku, majoránku, tymián a jemně je osušíme utěrkou. Majoránku a tymián nasekáme, lístky bazalky natrháme na kousky. Očistíme cibulky a jemně nasekáme.

  • 2

    Do pánve nalijeme 2 lžíce oleje, přidáme nasekané cibulky, trochu bazalky, list šalvěje a bobkový list. Nasekaný tymián a majoránku a cibulku osmažíme. Přidáme pokrájená rajčata, špetku soli a špetku pepře a při střední teplotě za občasného zamíchání dřevěnou vařečkou vše asi 10 minut dusíme. Nakonec přidáme zbývající bazalku a 3 lžíce oleje.

  • 3

    Mezitím nalijeme do pánve zbývající olej a smažíme na něm 2-3 minuty krevety tak, aby lehce zezlátly. Osolíme je a opepříme. V hrnci uvedeme do varu dostatečné množství osolené vody a dáme do ní vařit těstoviny. Scedíme je ve chvíli, kdy budou al dente, smícháme je s připravenou rajčatovou omáčkou a navrch dáme krevety. Hotový pokrm podáváme na stůl horký.

Komentáře k receptu