Tagliatelle s raky a chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Těstoviny Tagliatelle
  • 400 g Rak říční
  • 500 g Chřest bílý
  • 40 g Šalotka
  • 20 g Petržel - nať
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 4 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 503 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 676 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 126 mg
  • Draslík 644.5 mg
  • Vláknina 10882.5 mg
  • Vitamín A 10882.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.3 mg
  • Vitamín E 4.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vyjmeme mořské ráčky z krunýře, odstraníme z nich černé střívko. Potom je omyjeme. Oloupeme stonky chřestu, nejlépe škrabkou na brambory, omyjeme je, pokrájíme na kolečka a hlavičku necháme vcelku.

  • 2

    Pokrájený chřest (bez hlaviček) smažíme 5 minut ve velké pánvi na másle se šalotkou. Přidáme mořské ráčky, sůl a pepř, smažíme vše společně ještě další 2 minuty.

  • 3

    Ve velkém hrnci s dostatečným množstvím vařící osolené vody uvaříme hlavičku chřestu a tagliatelle al dente, scedíme je a přendáme do pánve s pokrájenými kolečky chřestu a mořskými ráčky. Všechno dvěma vidličkami promícháme a při střední teplotě chvíli prohříváme. Hotový pokrm posypeme petrželkou a horký podáváme.

Komentáře k receptu