Tagliatelle s raky a chřestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 503 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 11 g
- Sodík 676 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 72 g
- Cholesterol 126 mg
- Draslík 644.5 mg
- Vláknina 10882.5 mg
- Vitamín A 10882.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.3 mg
- Vitamín E 4.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vyjmeme mořské ráčky z krunýře, odstraníme z nich černé střívko. Potom je omyjeme. Oloupeme stonky chřestu, nejlépe škrabkou na brambory, omyjeme je, pokrájíme na kolečka a hlavičku necháme vcelku.
-
2
Pokrájený chřest (bez hlaviček) smažíme 5 minut ve velké pánvi na másle se šalotkou. Přidáme mořské ráčky, sůl a pepř, smažíme vše společně ještě další 2 minuty.
-
3
Ve velkém hrnci s dostatečným množstvím vařící osolené vody uvaříme hlavičku chřestu a tagliatelle al dente, scedíme je a přendáme do pánve s pokrájenými kolečky chřestu a mořskými ráčky. Všechno dvěma vidličkami promícháme a při střední teplotě chvíli prohříváme. Hotový pokrm posypeme petrželkou a horký podáváme.