Bucatini s mušlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 545 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 15 g
- Sodík 494 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 359.7 mg
- Vláknina 4165 mg
- Vitamín A 4165 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme podle návodu a uchováme v teple. Mušle necháme asi 2 hodiny ve velké míse s osolenou vodou, aby se pročistily. Potom je scedíme, nasypeme do pánve, zakryjeme pokličkou a postavíme na sporák zapnutý na vysoký stupeň, aby se otevřely. Stáhneme pánev ze sporáku, mušličky vyjmeme ze skořápek, skořápky vyhodíme, mušličky nahrubo pokrájíme.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, osmažíme na něm česnek, vyhodíme ho a místo něj dáme do pánve propasírovaná rajčata. Za občasného zamíchání je asi 10 minut dusíme.
-
3
Vypneme sporák, promícháme rajčata s pokrájenými mušlemi, osolíme, opepříme, vše promícháme a horké podáváme s těstovinami. Zdobíme nasekanou petrželkou.