Taglierini s plody moře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Petržel - nať
  • 10 g Sůl
  • 200 g Mušle srdcovky
  • 300 g Rajčata
  • 5 g Pepř černý celý
  • 300 g Hřebenatka
  • 300 g Mušle slávky
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 ml Víno bílé
  • 60 ml Olej olivový
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 692 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1377 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 229.8 mg
  • Draslík 920 mg
  • Vláknina 9402.5 mg
  • Vitamín A 9402.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.5 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mušle dáme na několik hodin do studené osolené vody.

  • 2

    Připravíme si omáčku. Ve vařící vodě spaříme rajčata a pokrájíme na kostičky. O1oupeme stroužky česneku a rozmačkáme. Oloupeme cibuli, omyjeme a najemno nasekáme spolu s petrželkou.

  • 3

    Očistíme slávky. Všechny mušle dáme do pánve spo1ečně se s1ávkami, jedním stroužkem česneku, 2 lžícemi oleje a bílým vínem. Při střední teplotě necháme za občasného zatřesení pánví mušle otevřít.

  • 4

    Pánev stáhneme, mušle vyloupeme a dáme do mísy (pár si odložíme stranou na ozdobu). Skořápky a všechny mušle, které se neotevřely, vyhodíme. Tekutinu jemně procedíme a uschováme.

  • 5

    Do pánve dáme nasekanou cibuli, přilijeme zbytek oleje, přidáme zbytek oleje, česnek, petrželku a vše osmažíme. Přisypeme kostičky rajčat a téměř veškerou scezenou tekutinu z mušlí, kterou jsme si uschovali. Při střední teplotě vše cca 10 minut podusíme. Vyhodíme stroužek česneku, přidáme mušle včetně těch ve skořápce, které jsme dali bokem, špetku soli, čerstvě mletý pepř a všechno promícháme.

  • 6

    Uvedeme ve velkém hrnci do varu dostatečné množství vody, osolíme,

  • 7

    uvaříme v ní těstoviny. Jakmile budou al dente, scedíme, přelijeme omáčkou s plody moře a horké ihned podáváme.

Komentáře k receptu