Bramborové stracci s hřebenatkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 775 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 26 g
- Sodík 927 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 262 mg
- Draslík 1922.6 mg
- Vláknina 15837.5 mg
- Vitamín A 15837.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme, scedíme, oloupeme a propasírujeme.
-
2
Připravíme si stracci. Na vál prosijeme mouku a smícháme ji s vlažnými bramborami. Do směsi vmícháme žloutky, rajčatovou šťávu s trochou vody a špetkou soli. Vypracujeme těsto. Válečkem na nudle ho rozválíme na plát o tloušťce 3-4 mm a pak z něj ozubeným kolečkem vykrájíme obdélníky 6 x 8 cm a pokládáme je na pomoučený vál.
-
3
Připravíme si omáčku. Cibulky pokrájíme na kolečka. V hrnci s vařící
-
4
vodou spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek a jemně pokrájíme.
-
5
Ostrým nože otevřeme hřebenatky, lžící vyjmeme bílé i červené části a rychle je opláchneme pod tekoucí studenou vodou. Scedíme je, lehce osušíme utěrkou a bílé části překrojíme na poloviny.
-
6
Do pánve dáme 70 g más1a a olej, přidáme cibulku a osmažíme tak, aby nezhnědla. Osolíme, opepříme a dáme stranou.
-
7
V pánvi rozehřejeme zbývající máslo a za častého míchání na něm 1 minutu smažíme hřebenatky tak, aby byly ze všech stran dozlatova. Trochu je osolíme a opepříme, přidáme osmažené cibulky, rajčata a ještě 2-3 minuty pokračujeme v dušení. Nakonec vše posypeme nasekaným kerblíkem.
-
8
Ve velkém hrnci ve velkém množství osolené vody uvaříme stracci. Jakmile vyplavou na povrch, vybíráme je do mísy, zalijeme omáčkou s hřebenatkami a hotový pokrm horký podáváme.