Nákyp z garnátů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 355 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1628 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 336.7 mg
- Draslík 473.3 mg
- Vláknina 3947.5 mg
- Vitamín A 3947.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ocásky garnátů vyloupeme, omyjeme, osušíme a pokrájíme na kousky. Do mísy nalijeme mleko, rozmícháme vejce, pokrájenou pažitku, osolíme a opepříme. Vyšleháme směs. Přidáme ocásky garnátů ze kterých odstraníme černé střívko, vmícháme do směsi a směs rozdělíme do máslem vymazaných zapékacích misek. V předehřáté troubě na 180°C vaříme ve vodní lázni 25-30 minut.
-
2
Připravíme omáčku. V hrnci s vařící osolenou vodou sparíme rajčata,
-
3
scedíme, oloupeme, zbavíme semínek. Nahrubo nasekáme a dáme okapat do cedníku.
-
4
Rajčata rozmixujeme s hořčicí, olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Formičky vyndáme z trouby, vyklopíme na servírovací mísu.
-
5
Nákyp podáváme horký nebo vlažný s rajčatovou omáčkou.