Krevety s rajčaty, bazalkou a fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 3 g Šalvěj čerstvá
  • 1000 g Fazole bílé
  • 60 ml Olej olivový
  • 2 ks Rajčata
  • 20 ks Krevety tygří - loupané
  • 8 ks Bazalka
  • 2 ks Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 4486 kcal
  • Sacharidy 305 g
  • Tuky 117 g
  • Sodík 4298 mg
  • Bílkoviny 1210 g
  • Uhlovodany 155 g
  • Cholesterol 5250 mg
  • Draslík 4675.2 mg
  • Vláknina 78972 mg
  • Vitamín A 78972 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vyloupeme a propereme fazole, nasypeme je do hrnce se 2 litry studené vody, přidáme šalvěj, 2 neoloupané stroužky česneku a

  • 2

    1 lžíci olivového oleje. Všechno necháme při mírné teplotě 50 minut vařit a potom fazole scedíme.

  • 3

    Očistíme krevety a povaříme asi 5 minut v mírně osolené vodě. Scedíme, vyloupeme a odstraníme z černé střívko.

  • 4

    Dáme krevety a uvařené fazole na servírovací mísu, přidáme omytá a na kostičky pokrájená rajčata, bazalkové listy, sůl, pepř a zbývající olej. Vše promícháme a podáváme na malých talířích.

Komentáře k receptu