Krevety s rajčaty, bazalkou a fazolemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 4486 kcal
- Sacharidy 305 g
- Tuky 117 g
- Sodík 4298 mg
- Bílkoviny 1210 g
- Uhlovodany 155 g
- Cholesterol 5250 mg
- Draslík 4675.2 mg
- Vláknina 78972 mg
- Vitamín A 78972 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vyloupeme a propereme fazole, nasypeme je do hrnce se 2 litry studené vody, přidáme šalvěj, 2 neoloupané stroužky česneku a
-
2
1 lžíci olivového oleje. Všechno necháme při mírné teplotě 50 minut vařit a potom fazole scedíme.
-
3
Očistíme krevety a povaříme asi 5 minut v mírně osolené vodě. Scedíme, vyloupeme a odstraníme z černé střívko.
-
4
Dáme krevety a uvařené fazole na servírovací mísu, přidáme omytá a na kostičky pokrájená rajčata, bazalkové listy, sůl, pepř a zbývající olej. Vše promícháme a podáváme na malých talířích.