Langusta se zeleninou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Olej olivový
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 80 g Celer řapíkatý
  • 1000 g Langusta
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Bobkový list
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 393 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 661 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 267.5 mg
  • Draslík 917.4 mg
  • Vláknina 3658.3 mg
  • Vitamín A 3658.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Langustu omyjeme, oloupeme,cibuli omyjeme. Cibuli a celer

  • 2

    jemně pokrájíme. Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek a v cedníku necháme okapat. Pokrájíme na kostičky. Dáme do mísy, přidáme pokrájenou cibuli a celer, špetku soli, špetku čerstvého mletého pepře. Vše zalijeme olejem a promícháme.

  • 3

    Do většího hrnce nalijeme 2 litry vody, přilijeme víno, přidáme bobkový list a přivedeme vodu k varu. Osolíme a langustu vaříme cca 10 minut. Poté vyndáme.

  • 4

    Maso vybereme, pokrájíme, navršíme na kostičky rajčat, červenou cibuli a celer. Hned podáváme.

Komentáře k receptu