Mušličky Krásná Neapol

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1500 g Mušle srdcovky
  • 500 g Rajčata
  • 60 g Petržel - nať
  • 5 g Sůl
  • 100 ml Olej olivový
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 550 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 511 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 431.7 mg
  • Vláknina 4387.5 mg
  • Vitamín A 4387.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 61.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mušličky omyjeme a necháme 3-4 hodiny ponořené v míse s dostatečným množstvím osolené vody. Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je a oloupeme. Zbavíme semínek, nakrájíme je a necháme v cedníku okapat. Oloupeme 1 stroužek česneku, omyjeme a dlaní trochu rozmačkáme. Omyjeme petrželku, osušíme a nasekáme.

  • 2

    Mušličky scedíme, dáme do pánve, přidáme 1 lžíci oleje a pod pokličkou při vysoké teplotě, za občasného potřesení pánví, necháme otevřít. Stáhneme pánev ze sporáku, vyloupeme mušličky ze skořápek a dáme do mísy. Prázdné skořápky a neotevřené mušličky vyhodíme. Tekutinu, v níž se vařily, přecedíme přes jemnou látku a uschováme ji.

  • 3

    Nalijeme do pánve zbyvající olej, přidáme trochu petželky, papričku a česnek. Vše chvíli smažíme. Petrželku, papričku i česnek odstraníme. Přidáme rajčata, jemně scezenou tekutinu z mušliček, je-li třeba, přidáme trochu soli a omáčku 6-7 minut za občasného zamíchání dřevěnou vařečkou povaříme. Nakonec přidáme mušličky, prohřejeme a stáhneme pánev ze sporáku. Hotový předkrm posypeme zbylou petrželkou a podáváme horké.

Komentáře k receptu