Slávky na jehle se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 467 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 30 g
- Sodík 932 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 87 mg
- Draslík 1098.3 mg
- Vláknina 2102.5 mg
- Vitamín A 2102.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.5 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slávky očistíme a omyjeme pod tekoucí studenou vodou. Dáme je do hrnce, zalijeme 1 lžící oleje a vínem, přidáme lehce podrcený a oloupaný stroužek česneku a omytou a nasekanou petrželku. Pod pokličkou slávky povaříme za občasného zatřesení hrncem, aby se otevřely. Scedíme je, neotevřené vyhodíme, otevřené vyloupeme ze skořápek a odložíme stranou. Skořápky rovněž vyhodíme.
-
2
Omyjeme cukety, osušíme je a nakrájíme na kolečka. Každý plátek slaniny vertikálně překrojíme na poloviny a připravíme si slávky. Na dlouhé jehly střídavě napichujeme vždy 3 slávky, 1 kolečko cukety a 1 plátek slaniny. Jehly pak vložíme do pekáče se zbývajícím olejem a dáme do trouby předehřáté na 190°C. Než je zase vyndáme, nejméně jednou jehly otočíme. Podáváme horké.