Krabí maso s kiwi a zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 291 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 74 g
- Sodík 245 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 54.3 mg
- Draslík 745.1 mg
- Vláknina 8667.5 mg
- Vitamín A 8667.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 83.9 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Scedíme krabí maso z konzervy, rozmělníme ho vidličkou a dáme do mísy. Přidáme smetanu a bílek, trochu soli a pepře a dřevěnou vařečkou vše promícháme. Oloupáme kiwi a pokrájíme je na kolečka.
-
2
Vystřihneme z hliníkové fólie 4 čťverce o rozměrech asi 10 x 10 cm, potřeme je trochou oleje a doprostřed položíme kolečka kiwi. Na ně pak rozloží směs s krabím masem a čtverečky fólie uzavřeme.
-
3
V patřičném množství osolené vařící vody baličky asi 3 minuty povaříme, scedíme je a dáme stranou.
-
4
Zeleninu a houby omyjte a pokrájíme na kolečka. Necháme vše 1 minutu povařit v osolené vodě, propláchneme v cedníku studenou vodou
-
5
a necháme vychladnout.
-
6
Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme je, zbavíme semínek, pokrájejte na kostičky. Na pánvi s olejem a asi 3 minuty smažíme houby. Pak do pánve přihodáme kolečka mrkve a pórku, vše osolíme a opepříme a 2-3 minuty smažíme. Přidáme rajčata a nasekaný kerblík. Omáčku na lilijeme na servírovací mísu, dáme do ní balíčky s krabím masem, hliníkovou folíi odstraníme a hotový předkrm podáváme.