Mušle na česneku a bylinkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 548 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 36 g
- Sodík 923 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 70 mg
- Draslík 1136.9 mg
- Vláknina 2593.1 mg
- Vitamín A 2593.1 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.8 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mušle očistíme a povaříme v kastrolu s 250 ml osolené vody a jedním plátkem citronu. Vaříme je čtyři minuty, pak vyhodíme všechny zavřené, oloupeme je a necháme okapat.
-
2
Na oleji pak mušle smažíme jednu minutu z obou stran, vyjmeme je a do pánve přisypeme nasekané šalotky i česnek a podusíme je pět minut doměkka. Poté přidáme nasekanou lžíci petrželky, červenou papriku i papriku mletou a vrátíme tam mušle i se šťávou. Povaříme je, stáhneme z ohně a necháme dvě minuty odpočívat.