Mušle na česneku a bylinkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 ml Olej olivový
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.25 kávová lžička Paprika červená
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Šalotka
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 kg Mušle slávky
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 548 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 923 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 70 mg
  • Draslík 1136.9 mg
  • Vláknina 2593.1 mg
  • Vitamín A 2593.1 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.8 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mušle očistíme a povaříme v kastrolu s 250 ml osolené vody a jedním plátkem citronu. Vaříme je čtyři minuty, pak vyhodíme všechny zavřené, oloupeme je a necháme okapat.

  • 2

    Na oleji pak mušle smažíme jednu minutu z obou stran, vyjmeme je a do pánve přisypeme nasekané šalotky i česnek a podusíme je pět minut doměkka. Poté přidáme nasekanou lžíci petrželky, červenou papriku i papriku mletou a vrátíme tam mušle i se šťávou. Povaříme je, stáhneme z ohně a necháme dvě minuty odpočívat.

Komentáře k receptu