Garnáti v rohlíčku
Suroviny
- 120 g Cibule
- 250 g Listové těsto
- 150 g Losos uzený
- 40 g Sýr smetanový tavený 45%
- 40 g Tvaroh jemný
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 15 g Pažitka
- 5 g Pepř černý celý
- 20 ml Olej olivový
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Bobkový list
- 12 ks Garnát obecný
- 1 ks Celer řapíkatý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 444 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 28 g
- Sodík 564 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 111.4 mg
- Draslík 286.6 mg
- Vláknina 4688.3 mg
- Vitamín A 4688.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pažitku pokrájíme. Očistíme garnáty, odstraníme z nich černé střívko, omyjeme je, osušíme a dáme do hlubokého talíře společně s olejem, špetkou soli a trochou pepře. Do hrnce nalijeme 0,5 litru
-
2
vody přidáme celer, cibuli, bobkový list, pár zrníček pepře a vedeme vše do varu. Přidáme sůl a plátek lososa a vaříme 5 minut. Pak rybí maso scedíme a necháme vychladnout.
-
3
Nakrájíme maso na kousky, dáme je do mísy, přidáme tvaroh a smetanový sýr a vše dobre promícháme vařečkou. Přidáme sůl, pepř a pokrájenou pažitku.
-
4
Rozválíme těsto válečkem a ozubeným kolečkem vykrájíme 12 trojúhelníků o tloušťce asi 3 mm. V misce lehce rozšleháme vejce a okraje trojúhelníků jím potřeme. Do středu každého navršíme trochu připravené směsi, navrch položíme po jednom garnátu na ně znovu přidáme trochu směsi a z těsta vytvoříme rohlíčky. Znovu je potřeme rozšlehaným vejcem.
-
5
Rohlíčky dáme na vymazaný nebo pečicím papírem vyložený plech a pečeme je asi 15 minut v troubě předehřáté na 180°C. Vytáhneme je z trouby, urovnáme na míse a podáváme je buď horké, nebo vlažné.