Garnáti v rohlíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 250 g Listové těsto
  • 150 g Losos uzený
  • 40 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 40 g Tvaroh jemný
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 15 g Pažitka
  • 5 g Pepř černý celý
  • 20 ml Olej olivový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Bobkový list
  • 12 ks Garnát obecný
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 444 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 564 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 111.4 mg
  • Draslík 286.6 mg
  • Vláknina 4688.3 mg
  • Vitamín A 4688.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pažitku pokrájíme. Očistíme garnáty, odstraníme z nich černé střívko, omyjeme je, osušíme a dáme do hlubokého talíře společně s olejem, špetkou soli a trochou pepře. Do hrnce nalijeme 0,5 litru

  • 2

    vody přidáme celer, cibuli, bobkový list, pár zrníček pepře a vedeme vše do varu. Přidáme sůl a plátek lososa a vaříme 5 minut. Pak rybí maso scedíme a necháme vychladnout.

  • 3

    Nakrájíme maso na kousky, dáme je do mísy, přidáme tvaroh a smetanový sýr a vše dobre promícháme vařečkou. Přidáme sůl, pepř a pokrájenou pažitku.

  • 4

    Rozválíme těsto válečkem a ozubeným kolečkem vykrájíme 12 trojúhelníků o tloušťce asi 3 mm. V misce lehce rozšleháme vejce a okraje trojúhelníků jím potřeme. Do středu každého navršíme trochu připravené směsi, navrch položíme po jednom garnátu na ně znovu přidáme trochu směsi a z těsta vytvoříme rohlíčky. Znovu je potřeme rozšlehaným vejcem.

  • 5

    Rohlíčky dáme na vymazaný nebo pečicím papírem vyložený plech a pečeme je asi 15 minut v troubě předehřáté na 180°C. Vytáhneme je z trouby, urovnáme na míse a podáváme je buď horké, nebo vlažné.

Komentáře k receptu