Krevetky na sladkokyselo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 306 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 13 g
- Sodík 641 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 166.5 mg
- Draslík 1080.3 mg
- Vláknina 12912.5 mg
- Vitamín A 12912.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 96.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pomerančovou a citronovou šťávu přecedíme do mističky. Krevetky oloupáme, odstraníme z nich černé střívko, omyjeme je a utřeme. Omyjme pažitku a kerblík, osušíme je a pokrájíme. Očistíme špenátové listy, několikrát je propláchneme pod tekoucí studenou vodou, necháme je okapat a potom je krátce podusíme v páře.
-
2
Do pánve nalijme olej a smažíme na něm dorůžova 2-3 minuty krevetky. Obracíme je, aby byly stejnoměrně zbarvné. Osolíme je a opepříme a dáme stranou. Do téže pánve nalijeme vermut a necháme ho prudce vyvařit. Potom přilijeme pomerančovou a citronovou šťávu a vaříme tak dlouho, až bude omáčky poloviční množství.
-
3
Přidáme do omáčky osmažené krevetky a při mírné teplotě je asi 1 minutu prohříváme. Stáhneme pánev ze sporáku a přidáme do ní kousky pokrájeného másla. Vidličkou vmícháme máslo do omáčky.
-
4
Na nahřáté talíře rozložíme špenátové listy, doprostřed položíme krevetky, přelijeme omáčkou a posypeme pokrájeným kerblíkem a pažitkou. Hotový pokrm servírujeme horký.