Vejce Cardinal

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Lanýž
  • 120 g Humr
  • 15 g Máslo čerstvé
  • 4 krajíc Chléb toastový
  • 60 ml Bešamel
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 164 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 239 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 279.4 mg
  • Draslík 201.8 mg
  • Vláknina 254 mg
  • Vitamín A 254 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme na hniličku a oloupeme. Toustový chléb opečeme v toustovači.

  • 2

    Lanýže očistíme, nakrájíme na proužky a krátce orestujeme na másle.

  • 3

    Na každý kousek chleba položíme uvařené humří maso, několik proužků lanýže, vajíčko a přelijeme bešamelovou smetanovou omáčkou.

  • 4

    Podáváme jako předkrm.

Komentáře k receptu