Sladký bramborový koláč po čínsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Mouka rýžová
  • 60 g Ředkev
  • 20 g Krevety tygří - loupané
  • 30 g Houby sušené
  • 60 g Klobása uzená
  • 350 g Brambory sladké (Batáty)
  • 80 ml Olej stolní
  • 1.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 4 kávová lžička Šalotka
  • 0.25 kávová lžička Koření pěti vůní
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 246 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 43 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 8.2 mg
  • Draslík 266.6 mg
  • Vláknina 2326.9 mg
  • Vitamín A 2326.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme mouku a 300 ml vlažné vody, umícháme těsto a necháme chvíli odpočinout.

  • 2

    Polovinu nasekané šalotky a předem namočených a nakrájených krevet smažíme na oleji. Přidáme nakrájené brambory, 320 ml vody a vaříme. Po chvíli plamen stáhneme a přimícháme těsto, sůl, pepř, cukr a vaříme na mírném plameni, důkladně promícháme. Poté vše dáme do vymazaného pekáčku a vložíme do pařáku, pokrm vaříme na páře asi jednu hodinu.

  • 3

    Zbytek šalotky smažíme na oleji, přidáváme krevety, houby, ředkev a klobásu nakrájenou na kousky. Po třech minutách přidáváme sůl, pepř, omáčku a koření pěti vůní. Směsí polijeme hotový koláč.

Komentáře k receptu