Sladký bramborový koláč po čínsku
Suroviny
- 200 g Mouka rýžová
- 60 g Ředkev
- 20 g Krevety tygří - loupané
- 30 g Houby sušené
- 60 g Klobása uzená
- 350 g Brambory sladké (Batáty)
- 80 ml Olej stolní
- 1.5 kávová lžička Cukr krupice
- 4 kávová lžička Šalotka
- 0.25 kávová lžička Koření pěti vůní
- 2 ks Chilli paprička
- 1 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 246 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 11 g
- Sodík 43 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 8.2 mg
- Draslík 266.6 mg
- Vláknina 2326.9 mg
- Vitamín A 2326.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme mouku a 300 ml vlažné vody, umícháme těsto a necháme chvíli odpočinout.
-
2
Polovinu nasekané šalotky a předem namočených a nakrájených krevet smažíme na oleji. Přidáme nakrájené brambory, 320 ml vody a vaříme. Po chvíli plamen stáhneme a přimícháme těsto, sůl, pepř, cukr a vaříme na mírném plameni, důkladně promícháme. Poté vše dáme do vymazaného pekáčku a vložíme do pařáku, pokrm vaříme na páře asi jednu hodinu.
-
3
Zbytek šalotky smažíme na oleji, přidáváme krevety, houby, ředkev a klobásu nakrájenou na kousky. Po třech minutách přidáváme sůl, pepř, omáčku a koření pěti vůní. Směsí polijeme hotový koláč.