Mušle v zeleninové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 150 g Rajčata
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Celer bulvový
  • 50 g Mrkev kořen
  • 40 g Protlak rajčatový
  • 1 ks Bobkový list
  • 5 ks Česnek
  • 0.09 dl Olej olivový
  • 3 kg Mušle slávky
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 578 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 2112 mg
  • Bílkoviny 73 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 168 mg
  • Draslík 2055 mg
  • Vláknina 2503 mg
  • Vitamín A 2503 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.3 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mušle dobře kartáčem očistíme, propereme v čisté vodě a znovu opláchneme.

  • 2

    Cibuli, mrkev a celer očistíme, omyjeme a nakrájíme na drobno.

  • 3

    Omytá rajčata nakrájíme na kostky.

  • 4

    V pánvi na rozpáleném oleji orestujeme cibuli, přidáme mrkev s celerem, rajčatový protlak, mouku a rajčata, pokrájený česnek a sůl. Vše promícháme a na chvíli odstavíme z plotny.

  • 5

    Do hrnce dáme vařit horkou vodu a mušle vodou spaříme. Z takto otevřených mušlí vyjmeme maso, které dáme vařit do osolené vody s bobkovým listem a vaříme 15 minut. Mušle z vody vytáhneme a položíme s masem do pekáče.

  • 6

    Pánev se zeleninou postavíme znovu na plotnu a za stálého míchání přilijeme hrnek vývaru z mušlí, ochutnáme, dosolíme podle chuti a chvíli povaříme.

  • 7

    Pak zeleninovou omáčku přelijeme přes síto na mušle v pekáči.

  • 8

    který vložíme do dobře vyhřáté trouby zapéct při 170 °C na 30 minut.

  • 9

    Mušle servírujeme s omáčkou, posypané zelenou petrželkou s a bílým chlebem.

Komentáře k receptu