Mušle v zeleninové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 578 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 38 g
- Sodík 2112 mg
- Bílkoviny 73 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 168 mg
- Draslík 2055 mg
- Vláknina 2503 mg
- Vitamín A 2503 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.3 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mušle dobře kartáčem očistíme, propereme v čisté vodě a znovu opláchneme.
-
2
Cibuli, mrkev a celer očistíme, omyjeme a nakrájíme na drobno.
-
3
Omytá rajčata nakrájíme na kostky.
-
4
V pánvi na rozpáleném oleji orestujeme cibuli, přidáme mrkev s celerem, rajčatový protlak, mouku a rajčata, pokrájený česnek a sůl. Vše promícháme a na chvíli odstavíme z plotny.
-
5
Do hrnce dáme vařit horkou vodu a mušle vodou spaříme. Z takto otevřených mušlí vyjmeme maso, které dáme vařit do osolené vody s bobkovým listem a vaříme 15 minut. Mušle z vody vytáhneme a položíme s masem do pekáče.
-
6
Pánev se zeleninou postavíme znovu na plotnu a za stálého míchání přilijeme hrnek vývaru z mušlí, ochutnáme, dosolíme podle chuti a chvíli povaříme.
-
7
Pak zeleninovou omáčku přelijeme přes síto na mušle v pekáči.
-
8
který vložíme do dobře vyhřáté trouby zapéct při 170 °C na 30 minut.
-
9
Mušle servírujeme s omáčkou, posypané zelenou petrželkou s a bílým chlebem.