Dušené slávky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 618 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 34 g
- Sodík 1632 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 105 mg
- Draslík 1423.2 mg
- Vláknina 3288.5 mg
- Vitamín A 3288.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.1 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slávky (mušle) musíme důkladně vyčistit kartáčem a několikrát oprat v čisté vodě a důkladně opláchnout.
-
2
Oloupanou cibuli, česnek a omytou petrželku drobně nakrájíme. Omytá rajčata nakrájíme na malé kostky.
-
3
V hrnci na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, pak k ní přidáme pokrájenou zeleninu, 0.5 dl vody, zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě chvíli dusíme.
-
4
Když je zelenina poloměkká, přisypeme k ní strouhanku, sůl, pepř, zamícháme a položíme na ni slávky, zakryjeme pokličkou a zase chvilku dusíme.
-
5
Když se slávky po chvíli otevřou, přilijeme bílé víno a vše povaříme 5 minut.
-
6
-
7