Polévka z růžových krevet

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 50 g Karotka
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 30 g Petržel - nať
  • 150 g Rýže dušená
  • 120 g Krevety tygří - loupané
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 50 ml Martell cognac
  • 150 ml Víno bílé
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 l Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 420 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 802 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 24.8 mg
  • Draslík 97.8 mg
  • Vláknina 1635.4 mg
  • Vitamín A 1635.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozpustíme 2 lžíce másla, přidáme nahrubo pokrájenou karotku s cibulí, přidáme posekanou petrželovou nať, snítku tymiánu, bobkový list a 2 minuty orestujeme. Podlijeme koňakem a bílým vínem, 5 minut podusíme a odstavíme z ohně. Obsah pánve přendáme do polévkového hrnce, zalijeme vývarem, přisypeme vařenou rýži, krevety a vaříme ještě 10 minut. Z uvařené polévky odstraníme bobkový list, přidáme lžíci másla a polévku dobře rozmixujeme.

  • 2

    Podáváme v polévkové míse.

Komentáře k receptu