Polévka z růžových krevet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 420 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 12 g
- Sodík 802 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 24.8 mg
- Draslík 97.8 mg
- Vláknina 1635.4 mg
- Vitamín A 1635.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi rozpustíme 2 lžíce másla, přidáme nahrubo pokrájenou karotku s cibulí, přidáme posekanou petrželovou nať, snítku tymiánu, bobkový list a 2 minuty orestujeme. Podlijeme koňakem a bílým vínem, 5 minut podusíme a odstavíme z ohně. Obsah pánve přendáme do polévkového hrnce, zalijeme vývarem, přisypeme vařenou rýži, krevety a vaříme ještě 10 minut. Z uvařené polévky odstraníme bobkový list, přidáme lžíci másla a polévku dobře rozmixujeme.
-
2
Podáváme v polévkové míse.