Krabí krémová polévka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 40 g Petržel - nať
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 40 g Mrkev kořen
  • 100 g Krabí maso mražené
  • 200 g Rýže dušená
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 50 ml Martell cognac
  • 150 ml Víno bílé
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 425 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 903 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 87.3 mg
  • Vláknina 1793.8 mg
  • Vitamín A 1793.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli s mrkví nakrájíme nahrubo. Na pánvi rozpustíme 2 lžíce másla, přisypeme mrkev s cibulí, přidáme pokrájenou petrželovou nať, snítku tymiánu, bobkový list, vše krátce orestujeme. Podlijeme koňakem a vínem a ještě pár minut podusíme. Zeleninu z pánve přelijeme do hrnce, přidáme krabí maso, rýži, zalijeme vývarem a vaříme 10 minut.

  • 2

    Do polévky vmícháme lžíci másla, vyndáme bobkový list a polévku rozmixujeme. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Podáváme v polévkové míse.

Komentáře k receptu