Špagety s korsickou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 613 kcal
- Sacharidy 97 g
- Tuky 5 g
- Sodík 208 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 97 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 783.9 mg
- Vláknina 12940.3 mg
- Vitamín A 12940.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Srdcovky v lasturách vložíme do mísy, přelijeme je mírně osolenou vodou a necháme 30 minut stát. Poté propláchneme pod studenou tekoucí vodou a očistíme kartáčkem písek z lastur. Srdcovky, které mají polámané schránky nebo po zaťukání nožem na schránku se neuzavřou, vyhodíme.
-
2
Na velké pánvi zahřejeme olej, přidáme prolisovaný česnek a drcené sušené chilli papričky (lze je vynechat) a opékáme asi 2 minuty. Vmícháme oloupaná a nakrájená rajčata, olivy (lze použít recept Ochucené olivy) a oregano. Za občasného míchání směs dusíme tak dlouho, dokud se rajčata nezačnou rozpadat. Pánev poté přikryjeme poklicí a omáčku dusíme dalších 10 minut.
-
3
Podle návodu na obalu uvaříme špagety tak, aby byly měkké a zároveň pevné (al dente). Důkladně je scedíme a odložíme si 125 ml tekutiny, v níž se vařily.
-
4
Do omáčky vložíme srdcovky, přilijeme odloženou tekutinu ze špaget a 5 minut vaříme. Mušle, které se neotevřou, vyhodíme.
-
5
Omáčku přelijeme do velkého hrnce. Přidáme špagety, podle chuti osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Pokrm ihned podáváme.