Ústřice Rockefeller
Suroviny
- 250 g Špenát listový čerstvý
- 50 g Anglická slanina
- 100 g Strouhanka
- 150 g Sýr Eidam cihla 40%
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Martell cognac
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 16 ks Ústřice
- 1 ks Petržel - nať
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 599 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 24 g
- Sodík 943 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 234.8 mg
- Draslík 1126 mg
- Vláknina 5018.3 mg
- Vitamín A 5018.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.2 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ústřice dobře propláchneme studenou vodou, odřízneme od skořápky, ale nevyndaváme. Můžeme použít i mražené nebo konzervované, ty necháme okapat na sítu a každou vložíme do malé formičky vymaštěné máslem.
-
2
Na pánvi opečeme slaninu nakrájenou na drobné kostičky, vypečený tuk slijeme. Přidáme máslo a poté nahrubo nasekané listy špenátu. Necháme spařit asi 2 minuty, stáhneme z ohně a vmícháme všechny ostatní přísady - nadrobno nakrájenou větší cibuli, citronovou šťávu, utřený česnek, zelenou petrželku nakrájenou nadrobno, sůl, pepř, koňak a strouhanku.
-
3
Lastury s ústřicemi rozložíme na plech, na každou dáme trochu špenátové směsi, povrch posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct do předehřáté trouby na 30 - 35 minut.
-
4
Podáváme horké.