Salát z mušlí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 208 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 7 g
- Sodík 500 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 42 mg
- Draslík 553 mg
- Vláknina 990.8 mg
- Vitamín A 990.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté mušle vhodíme do vařící se vody s vínem, přidáme cibuli a osolíme. Mušle vaříme do otevření skořápek.
-
2
Uvařené maso vyjmeme, zalijeme směsí z olivového oleje, citrónové šťávy, hořčice, soli a pepře, přidáme lžíci kaparů.
-
3
Vše necháme dobře vychladit a podáváme posypané sekanou petrželí.