Linguine s mořskými plody, chilli a cherry rajčátky
Suroviny
- 300 g Těstoviny Linguine
- 250 g Škeble čerstvé
- 250 g Mušle slávky
- 400 g Rajčata Cherry
- 250 g Krevety tygří - loupané
- 250 g Langusta
- 50 ml Víno bílé
- 2 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 4 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 542 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 10 g
- Sodík 704 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 171.3 mg
- Draslík 905.3 mg
- Vláknina 2462.1 mg
- Vitamín A 2462.1 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mušle a škeble omyjeme pod proudem studené vody, které nejsou po poklepání pevně uzavřené, či jsou jakkoliv poškozené, vyhodíme.
-
2
Poté je přendáme do většího hrnce, zalijeme vínem, přiklopíme pokličkou a vaříme 3 minuty, do otevření. Ty,co se neotevřely, vyndáme. Cedník dáme do misky a otevřené mušle a škeble slijeme, vývar si schováme.
-
3
Na větší pánvi smažíme pomalu česnek nakrájený na plátky, přidáme rajčata a chilli, osolíme. Vaříme 5 minut na středním plameni.
-
4
Přilijeme 6 lžic vývaru z mušlí, vaříme 2 minuty, přidáme krevety a langusty. Vaříme 3 minuty dorůžova. Přidáme mušle se škeblemi a petržel. Za stálého míchání vaříme, dokud nebudou mušle teplé.
-
5
Těstoviny uvaříme v dostatečném množství vroucí osolené vody na skus, slijeme a přimícháme do omáčky. Promícháme, chvilinku vše povaříme a můžeme podávat.