Pestré závitky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 220 g Krevety tygří - loupané
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 2 kávová lžička Olej sezamový
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Limetka kafrová
  • 1 ks Zázvor celý
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Sójové boby
  • 1 ks Listové těsto
  • 1 ks Omáčka rybí
  • 1 špetka Cukr třtinový
  • 2 polévková lžíce Koriandr mletý
  • 0.04 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 940 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 71 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 84 mg
  • Draslík 2432.2 mg
  • Vláknina 26829 mg
  • Vitamín A 26829 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.7 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém woku rozehřejeme slunečnicový olej a za stálého míchání

  • 2

    na něm prudce opékáme přibližně 2 minuty červenou papriku a klíčky

  • 3

    vigny nebo sóji.

  • 4

    Wok odstavíme a zeleninu ochutíme nastrouhanou kůrou a šťávou z limety, chilli papričkou a zázvorem a přidáme krevety.

  • 5

    Wok vrátíme na oheň, marantu třtinovou rozpustíme v rybí omáčce a zahustíme jí směs ve woku, za stálého míchání zeleninu a krevety

  • 6

    2 minuty podusíme, nakonec do takto připravené náplně vmícháme koriandr a odstavíme ji.

  • 7

    Plátky těsta rozložíme na pracovní desku, máslo a sezamový olej rozehřejeme v rendlíku a potřeme jimi plátky těsta.

  • 8

    Náplň z krevet rozdělíme na plátky těsta, těsto zavineme, konce zahneme tak, aby náplň nevytekla.

  • 9

    Ve woku rozehřejeme olej na smažení a závitky v něm postupně 2-3 minuty smažíme ze všech stran dozlatova.

  • 10

    Závitky rozdělíme na talíře, ozdobíme jarní cibulkou a podáváme horké s chilli omáčkou k namáčení.

Komentáře k receptu