Pestré závitky
Suroviny
- 220 g Krevety tygří - loupané
- 25 g Máslo čerstvé
- 2 kávová lžička Olej sezamový
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Limetka kafrová
- 1 ks Zázvor celý
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Cibulka jarní
- 1 ks Sójové boby
- 1 ks Listové těsto
- 1 ks Omáčka rybí
- 1 špetka Cukr třtinový
- 2 polévková lžíce Koriandr mletý
- 0.04 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 940 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 51 g
- Sodík 71 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 84 mg
- Draslík 2432.2 mg
- Vláknina 26829 mg
- Vitamín A 26829 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.7 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velkém woku rozehřejeme slunečnicový olej a za stálého míchání
-
2
na něm prudce opékáme přibližně 2 minuty červenou papriku a klíčky
-
3
vigny nebo sóji.
-
4
Wok odstavíme a zeleninu ochutíme nastrouhanou kůrou a šťávou z limety, chilli papričkou a zázvorem a přidáme krevety.
-
5
Wok vrátíme na oheň, marantu třtinovou rozpustíme v rybí omáčce a zahustíme jí směs ve woku, za stálého míchání zeleninu a krevety
-
6
2 minuty podusíme, nakonec do takto připravené náplně vmícháme koriandr a odstavíme ji.
-
7
Plátky těsta rozložíme na pracovní desku, máslo a sezamový olej rozehřejeme v rendlíku a potřeme jimi plátky těsta.
-
8
Náplň z krevet rozdělíme na plátky těsta, těsto zavineme, konce zahneme tak, aby náplň nevytekla.
-
9
Ve woku rozehřejeme olej na smažení a závitky v něm postupně 2-3 minuty smažíme ze všech stran dozlatova.
-
10
Závitky rozdělíme na talíře, ozdobíme jarní cibulkou a podáváme horké s chilli omáčkou k namáčení.