Krevety s červenou kari pastou
Suroviny
- 200 ml Mléko kokosové
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Zázvor celý
- 0.25 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 kávová lžička Garnátová pasta
- 12 ks Krevety tygří - loupané
- 10 ks Bazalka
- 1 ks Chilli paprička
- 3 ks Chilli paprička sušená
- 2 ks Kafirové listy
- 2 ks Citronela
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Omáčka rybí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2322 kcal
- Sacharidy 111 g
- Tuky 76 g
- Sodík 2749 mg
- Bílkoviny 695 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 3150.1 mg
- Draslík 652.2 mg
- Vláknina 14148.9 mg
- Vitamín A 14148.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.6 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si v mlýnku na koření umeleme suché suroviny, které potřebujeme k přípravě kari pasty. Smícháme se zbylými surovinami, rozmělníme v hmoždíři nebo rozmixujeme na hladkou pastu.
-
2
Česnek dozlatova opečeme na pánvi nebo woku s rozehřátým olejem, vmícháme lžíci červené kari pasty, 1 minutu opékáme, přidáme thajskou rybí omáčku, cukr, polovinu kokosového mléka a zamícháme.
-
3
Přidáme krevety a 3-4 minuty dusíme na mírném ohni. Když změní barvu, opatrně vmícháme zbývající kokosové mléko, listy makrutu, červenou chilli papričku a ještě 2-3 minuty zvolna dusíme.
-
4
Nakonec přidáme listy bazalky, vše řádně zamícháme a můžeme servírovat.