Krevety s červenou kari pastou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 ml Mléko kokosové
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 0.25 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 kávová lžička Garnátová pasta
  • 12 ks Krevety tygří - loupané
  • 10 ks Bazalka
  • 1 ks Chilli paprička
  • 3 ks Chilli paprička sušená
  • 2 ks Kafirové listy
  • 2 ks Citronela
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2322 kcal
  • Sacharidy 111 g
  • Tuky 76 g
  • Sodík 2749 mg
  • Bílkoviny 695 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 3150.1 mg
  • Draslík 652.2 mg
  • Vláknina 14148.9 mg
  • Vitamín A 14148.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si v mlýnku na koření umeleme suché suroviny, které potřebujeme k přípravě kari pasty. Smícháme se zbylými surovinami, rozmělníme v hmoždíři nebo rozmixujeme na hladkou pastu.

  • 2

    Česnek dozlatova opečeme na pánvi nebo woku s rozehřátým olejem, vmícháme lžíci červené kari pasty, 1 minutu opékáme, přidáme thajskou rybí omáčku, cukr, polovinu kokosového mléka a zamícháme.

  • 3

    Přidáme krevety a 3-4 minuty dusíme na mírném ohni. Když změní barvu, opatrně vmícháme zbývající kokosové mléko, listy makrutu, červenou chilli papričku a ještě 2-3 minuty zvolna dusíme.

  • 4

    Nakonec přidáme listy bazalky, vše řádně zamícháme a můžeme servírovat.

Komentáře k receptu