Krevety v těstíčku
Suroviny
- 500 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Zázvor celý
- 1 kávová lžička Olej sezamový
- 2 kávová lžička Solamyl
- 0.5 kávová lžička Chilli omáčka
- 16 ks Krevety tygří - loupané
- 3 ks Cibulka jarní
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Paprika zelená
- 1 stroužek Česnek
- 300 l Vývar zeleninový
- 4 polévková lžíce Solamyl
- 2 polévková lžíce Sherry brandy
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 3 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 4 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 3 polévková lžíce Cukr třtinový
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 49020 kcal
- Sacharidy 5842 g
- Tuky 2081 g
- Sodík 353840 mg
- Bílkoviny 2576 g
- Uhlovodany 5719 g
- Cholesterol 5550 mg
- Draslík 100662 mg
- Vláknina 1351470 mg
- Vitamín A 1351470 mg
- Vitamín B6 60.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4518.6 mg
- Vitamín E 559.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 390.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zázvor nastrouháme, česnek prolisujeme, jarní cibulky nakrájíme a jednu dáme stranou na ozdobu.
-
2
Pinzetou odstraníme z krevet střívka a velkým nožem je zploštíme. Vložíme do mísy, přidáme zázvor, česnek, cibulky, sherry, sezamový olej a sójovou omáčku. Řádně promícháme, přikryjeme potravinářskou fólií a vložíme na půl hodiny do chladničky.
-
3
Příprava těstíčka: bílky ušleháme do husté pěny, smícháme se škrobovou moučkou a hladkou moukou.
-
4
Příprava omáčky na namáčení: papriku zbavíme semen, nakrájíme na nudličky a spolu s ostatními surovinami vložíme do rendlíku, přivedeme k varu, plamen zmírníme a povaříme 10 minut.
-
5
Krevety vyjmeme z marinády, obalíme v těstíčku a postupně smažíme v oleji rozehřátém na vysokou teplotu. Smažíme dozlatova.
-
6
Hotové krevety upravíme na mísu, obložíme nakrájenou cibulkou a ihned servírujeme s omáčkou k namáčení.