Salát ze zelené papáji

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 25 g Ořechy burské pražené
  • 25 g Fazolové lusky zelené
  • 50 g Rajčata Cherry
  • 120 g Papája nezralá
  • 1 ks Garnát obecný
  • 5 ks Paprička ptačí oko
  • 0.5 ks Limetka
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 šálek Rýže dušená
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 1 polévková lžíce Cukr palmový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 261 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 661 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 2.1 mg
  • Draslík 744 mg
  • Vláknina 13196 mg
  • Vitamín A 13196 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 68.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme zelenou papáju a nakrájíme jí na dlouhé tenké nudličky.

  • 2

    Vedle smícháme palmový cukr s rybí omáčkou, až se krystalky rozpustí.

  • 3

    V hmoždíři utřeme pastu z česneku. Přidáme pražené burské oříšky a rozdrtíme je s česnekem paličkou. Přihodíme nakrájenou papáju a lehce třeme. Vše důkladně promícháme.

  • 4

    Dále přidáme zelené fazolové lusky pokrájené na kousky dlouhé 2,5 cm, sušené mleté garnáty, papričky ptačí oko bez stopek a lehce drtíme v hmoždíři, aby se vše trochu rozmačkalo. Přisypeme cherry rajčata a vymačkáme do směsi šťávu z limety, potom přidáme do hmoždíře i její kůru. Vše asi minutu roztloukáme, až se vše dokonale promísí a suroviny začnou pouštět šťávu. Pozor, aby nám nevystříkla ven. Poté vyjmeme kůru limety a vyhodíme jí ven. Ochutnáme usazenou šťávu a dokořeníme ji. Šťáva by měla mít sladkokyselou a lehce slanou chuť. Také by měla trochu pálit.

  • 5

    Takto připravený salát i se šťávou podáváme s dušenou rýží.

Komentáře k receptu