Pikantní krevetová polévka
Suroviny
- 350 g Brambory sladké (Batáty)
- 100 g Baby kukuřice
- 100 g Rajčata
- 230 g Krevety tygří - loupané
- 100 g Mrkev kořen
- 4 ks Chilli paprička
- 8 ks Kafirové listy
- 2 stroužek Česnek
- 1.2 l Vývar rybí
- 2 polévková lžíce Tamarindová šťáva
- 1 polévková lžíce Galgan
- 4 polévková lžíce Omáčka rybí
- 2 polévková lžíce Cukr palmový
- 3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 201 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 61 g
- Sodík 1582 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 61.6 mg
- Draslík 692.3 mg
- Vláknina 6685.5 mg
- Vitamín A 6685.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.8 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V předehřáté pánvi wok přivedeme k varu drobně nakrájené chilli papričky, prolisovaný česnek, galgán, rybí omáčku, cukr, rybí vývar a nasekané listy limetky. Do vroucí polévky přidáme drobně nakrájené brambory s mrkví a rozpůlené kukuřičky. Vše vaříme 10 minut, dokud není zelenina téměř měkká. Následně do polévky vmícháme nasekaný koriandr, rozpůlená cherry rajčata, krevety a vše povaříme 5 minut.
-
2
Hotovou polévku nalijeme do misek a ihned servírujeme.