Pikantní krevetová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Brambory sladké (Batáty)
  • 100 g Baby kukuřice
  • 100 g Rajčata
  • 230 g Krevety tygří - loupané
  • 100 g Mrkev kořen
  • 4 ks Chilli paprička
  • 8 ks Kafirové listy
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.2 l Vývar rybí
  • 2 polévková lžíce Tamarindová šťáva
  • 1 polévková lžíce Galgan
  • 4 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 2 polévková lžíce Cukr palmový
  • 3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 201 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 1582 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 61.6 mg
  • Draslík 692.3 mg
  • Vláknina 6685.5 mg
  • Vitamín A 6685.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V předehřáté pánvi wok přivedeme k varu drobně nakrájené chilli papričky, prolisovaný česnek, galgán, rybí omáčku, cukr, rybí vývar a nasekané listy limetky. Do vroucí polévky přidáme drobně nakrájené brambory s mrkví a rozpůlené kukuřičky. Vše vaříme 10 minut, dokud není zelenina téměř měkká. Následně do polévky vmícháme nasekaný koriandr, rozpůlená cherry rajčata, krevety a vše povaříme 5 minut.

  • 2

    Hotovou polévku nalijeme do misek a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu