Mii krob
Suroviny
- 200 g Sýr sójový - Tofu
- 75 g Nudle rýžové
- 150 g Garnát obecný
- 110 g Fazolové klíčky
- 100 ml Voda pitná
- 4 kávová lžička Cukr krupice
- 3 kávová lžička Cukr palmový
- 5 ks Šalotka
- 1 ks Chilli paprička
- 4 ks Cibulka jarní
- 4 stroužek Česnek
- 50 cl Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Chilli omáčka
- 2 polévková lžíce Omáčka švestková
- 2 polévková lžíce Omáčka rybí
- 1 polévková lžíce Limetková šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1485 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 129 g
- Sodík 565 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 77.3 mg
- Draslík 946.2 mg
- Vláknina 5887.3 mg
- Vitamín A 5887.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.9 mg
- Vitamín E 11.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýžové nudle namočíme na 20 minut do studené vody (půl dávky), vodu slijeme a nudle osušíme papírovým ubrouskem. Nudle pak nakrájíme (nebo nastříháme) na menší kousky.
-
2
V hlubší pánvi wok rozpálíme asi 8 - 10 cm oleje. Pro zkoušku, zda je olej již rozpálený, vhodíme do oleje kousek nudle. Po rozpálení na pánvi naprudko smažíme nudle. Když zezlátnou, obrátíme je - pak je vyjmeme z pánve perforovanou naběračkou - a necháme je odmastit na papírovém ubrousku.
-
3
Potom v tomto oleji usmažíme (také asi 8 - 10 minut) nudličky tofu dozlatova a křupava. Stejným postupem je vyjmeme a necháme odmastit na papírovém ubrousku. Také šalotku smažíme po tofu ve stejném oleji. Dále přijdou na řadu garnáty, které osmažíme dorůžova.
-
4
Z pánve wok slijeme olej, nahradíme jej rybí omáčkou, vodou, šťávou z limetek, švestkovou omáčkou, sladkou chilli omáčkou, cukrem a palmovým cukrem. Na středně silném ohni všechno mícháme asi 5 minut až do zhoustnutí směsi. Postupně přidáme smažené nudle, tofu, garnáty, nakládaný česnek a šalotku - a vše dobře mícháme, aby se ingredience dobře promísily.
-
5
Hotovou směs vrstvíme na talíře a zdobíme nakrájenou syrovou zeleninou (fazolovými klíčky, kolečky naťové cibulky a chilli papričkami).