Římský salát s krevetami
Suroviny
- 150 g Krevety tygří - loupané
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Salát římský
- 1 ks Cibule červená
- 1 ks Bageta
- 2 ks Jablka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 3 polévková lžíce Ocet jablečný
- 1.6 polévková lžíce Olej salátový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 310 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 5 g
- Sodík 537 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 39.4 mg
- Draslík 317 mg
- Vláknina 10252.8 mg
- Vitamín A 10252.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.5 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Salát omyjeme, osušíme a natrháme na kousky. Oloupaná jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme na dílky, pokapeme citronovou šťávou, ocet smícháme se solí, pepřem, cukrem a zašleháme 6 lžic oleje. Nakonec vmícháme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli.
-
2
Omyté krevety opékáme na lžíci oleje po všech stranách asi 4 minuty. Na zbylém oleji do zlatova opečeme na kostičky pokrájenou bagetu.
-
3
Salát smícháme s dílky jablek, krevetami a zálivkou, upravíme na talíře, posypeme opečenými kostičkami bagety.