Krevety se zelenými fazolkami
Suroviny
- 30 g Ořechy Kešu
- 350 g Krevety tygří - loupané
- 200 g Fazolové lusky zelené
- 200 ml Vývar drůbeží
- 0.5 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Zázvor celý
- 2 kávová lžička Solamyl
- 1 ks Cibule
- 1 stroužek Česnek
- 0.18 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 3 polévková lžíce Sherry brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 212 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 7 g
- Sodík 227 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 91.9 mg
- Draslík 202.6 mg
- Vláknina 4127.5 mg
- Vitamín A 4127.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krevety marinujeme 15-20 minut v sherry, několikrát je obrátíme. Čtyři lžíce vývaru smícháme se sójovou omáčkou, škrobem a cukrem. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na 2 cm dlouhé kousky a česnek nasekáme nadrobno.
-
2
Kešu opražíme na suché pánvi. Ve větší pánvi rozpálíme olej, přidáme česnek, nasekaný zázvor a za stálého míchání dusíme několik minut. Pak je děrovanou naběračkou vyjmeme a necháme stranou.
-
3
Do pánve dáme cibuli, fazolky a zbylý vývar, dusíme zakryté asi 6 minut, pak přidáme rozmíchaný škrob a vaříme, dokud tekutina nezhoustne. Přidáme krevety a znovu vše prohřejeme.
-
4
Směs nandáme na mísu, posypeme oříšky a ihned podáváme.
-
5