Krevety se zelenými fazolkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 42 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Ořechy Kešu
  • 350 g Krevety tygří - loupané
  • 200 g Fazolové lusky zelené
  • 200 ml Vývar drůbeží
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 2 kávová lžička Solamyl
  • 1 ks Cibule
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.18 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 3 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 212 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 227 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 91.9 mg
  • Draslík 202.6 mg
  • Vláknina 4127.5 mg
  • Vitamín A 4127.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety marinujeme 15-20 minut v sherry, několikrát je obrátíme. Čtyři lžíce vývaru smícháme se sójovou omáčkou, škrobem a cukrem. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na 2 cm dlouhé kousky a česnek nasekáme nadrobno.

  • 2

    Kešu opražíme na suché pánvi. Ve větší pánvi rozpálíme olej, přidáme česnek, nasekaný zázvor a za stálého míchání dusíme několik minut. Pak je děrovanou naběračkou vyjmeme a necháme stranou.

  • 3

    Do pánve dáme cibuli, fazolky a zbylý vývar, dusíme zakryté asi 6 minut, pak přidáme rozmíchaný škrob a vaříme, dokud tekutina nezhoustne. Přidáme krevety a znovu vše prohřejeme.

  • 4

    Směs nandáme na mísu, posypeme oříšky a ihned podáváme.

  • 5

Komentáře k receptu