Mušle a platýz v jablečném víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 34 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1.77 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Solamyl
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 4 ks Platýz - filety
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Jablka
  • 0.5 ks Víno jablečné
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 kg Mušle slávky
  • 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 597 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1074 mg
  • Bílkoviny 68 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 173.7 mg
  • Draslík 1650.7 mg
  • Vláknina 4344 mg
  • Vitamín A 4344 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.4 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme. Cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Mušle očistíme, otevřené vyhodíme.

  • 2

    V rendlíku rozpustíme máslo a podusíme na něm cibuli a česnek. Přidáme mušle, osolíme, opepříme a zalijeme vínem. Zakryjeme a vaříme při vysoké teplotě 6-8 minut, občas rendlíkem zatřeseme.

  • 3

    Hotové mušle vyloupeme, zavřené vyhodíme. Tekutinu přecedíme a mušle necháme na sítu.

  • 4

    Jablko oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na tenké plátky. Filé z platýze a jablko vložíme do hrnce, zakapeme citrónovou šťávou a osolíme. Přidáme cibulku, vývar z mušlí, zakryjeme a vaříme asi 8 minut, pak přidáme mušle a vše ještě minutu zahříváme.

  • 5

    Filé s mušlemi a jablky upravíme na mísu a ponecháme v teple. Ve smetaně rozmícháme škrob a přilijeme ho do vývaru, povaříme a nalijeme na rybu.

Komentáře k receptu