Horký krevetový koktejl
Suroviny
- 230 g Sýr Lučina - termizovaný
- 150 g Krevety tygří - loupané
- 1 kávová lžička Křen
- 0.5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 0.5 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Mandle
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 214 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 19 g
- Sodík 73 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 36.3 mg
- Draslík 54.1 mg
- Vláknina 1514.2 mg
- Vitamín A 1514.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mandlové lupínky a opékáme asi 3 minuty do zlatohněda. Vyjmeme děrovanou lžící.
-
2
Cibuli oloupeme, nakrájíme a vložíme do pánve po mandlích, po 3 minutách přidáme vařené krevety nebo kraby a dusíme 8 minut, až roztají a tekutina se odpaří.
-
3
Přidáme tvarohový sýr nebo tvaroh, citrónovou šťávu, strouhaný křen, worcester a vše zahřejeme.
-
4
Horký koktejl osolíme a opepříme, přendáme do misek, posypeme mandlemi a podáváme.