Španělský rýžový salát
Suroviny
- 150 g Rýže loupaná
- 250 g Krevety tygří - loupané
- 100 g Olivy černé
- 300 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Olej olivový
- 1 kávová lžička Petržel - nať
- 1 kávová lžička Kurkuma
- 0.5 ks Citrony
- 3 ks Rajčata
- 0.5 ks Bazalka
- 3 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 11 g
- Sodík 395 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 65.6 mg
- Draslík 320 mg
- Vláknina 8700 mg
- Vitamín A 8700 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 86.3 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozpálíme lžíci oleje a krátce na něm osmahneme rýži. Zalijeme vroucí vodou, přidáme šafrán nebo kurkumu, promícháme, zakryjeme a vaříme 20 minut na mírném plameni.
-
2
Na dresink smícháme olej, citrónovou šťávu, sůl, pepř a nasekané bylinky.
-
3
Rajčata nakrájíme na kostičky, papriky na úzké proužky. Smícháme v míse s nastrouhanou citrónovou kůrou, vařenými garnáty a přelijeme dresinkem. Přidáme vychladlou rýži, promícháme a dochutíme solí, pepřem a dle chuti citrónem.