Krevety na plechu
Suroviny
- 500 g Krevety tygří - loupané
- 10 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 0.25 kávová lžička Chilli koření mleté
- 0.5 kávová lžička Tabasco
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Tymián sušený
- 1 špetka Bazalka
- 2 stroužek Česnek
- 0.25 šálek Olej olivový
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Víno madeira
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 261 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 20 g
- Sodík 202 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 134.3 mg
- Draslík 32.9 mg
- Vláknina 240 mg
- Vitamín A 240 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Všechny přísady kromě krevet promícháme v kastrolu, přivedeme k varu, ale nevaříme. Horkou směs dobře zamícháme a necháme prochladnout.
-
2
Rozmrazené, okapané krevety vložíme do mísy, přelijeme vlažnou zálivkou, necháme marinovat v chladu nejméně 30 minut.
-
3
Plech vymastíme máslem, rozložíme na něj krevety i s marinádou a dáme péci do silně vyhřáté trouby na 10 - 12 minut.
-
4
Podáváme s pečenými bramborami nebo s chlebem.