Špenátový salát s krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 250 g Krevety tygří - loupané
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 250 g Špenát listový čerstvý
  • 1 kávová lžička Sardelová pasta
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.07 šálek Olej salátový
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 236 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 364 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 82.6 mg
  • Draslík 482.5 mg
  • Vláknina 3629.8 mg
  • Vitamín A 3629.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.1 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi do růžova. Přidáme rozmrazené krevety a za občasného promíchání opékáme asi 2 minuty.

  • 2

    Poté přilijeme ocet, olej, přidáme hořčici, sardelovou pastu, promícháme a necháme prohřát.

  • 3

    V míse smícháme omyté a osušené špenátové listy s plátky očištěných žampionů. Zalijeme směsí z pánve, chvíli necháme stát, promícháme a podáváme.

Komentáře k receptu