Špenátový salát s krevetami
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
- 250 g Krevety tygří - loupané
- 100 g Žampiony čerstvé
- 250 g Špenát listový čerstvý
- 1 kávová lžička Sardelová pasta
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.07 šálek Olej salátový
- 2 polévková lžíce Hořčice
- 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 236 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 18 g
- Sodík 364 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 82.6 mg
- Draslík 482.5 mg
- Vláknina 3629.8 mg
- Vitamín A 3629.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.1 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi do růžova. Přidáme rozmrazené krevety a za občasného promíchání opékáme asi 2 minuty.
-
2
Poté přilijeme ocet, olej, přidáme hořčici, sardelovou pastu, promícháme a necháme prohřát.
-
3
V míse smícháme omyté a osušené špenátové listy s plátky očištěných žampionů. Zalijeme směsí z pánve, chvíli necháme stát, promícháme a podáváme.